Aardstralen zijn energetische lijnen of stralen die vanuit de aarde omhoog komen en invloed kunnen hebben op de omgeving en de gezondheid van mensen, dieren en planten. Deze energieën worden geassocieerd met bepaalde natuurlijke kenmerken zoals ondergrondse waterstromen, breuklijnen in de aardkorst, of mineralenlagen.  Aardstralen veroorzaken  een vorm van geopathische stress , wat kan leiden tot uiteenlopende klachten zoals slapeloosheid, hoofdpijn, vermoeidheid, of emotionele disbalans.

Mensen die gevoelig zijn voor energieën, kunnen de aanwezigheid van aardstralen soms fysiek of emotioneel aanvoelen. Ze beschrijven het vaak als een onrustig gevoel, een verstoorde slaap of een constante vermoeidheid zonder duidelijke oorzaak. Aardstralen kunnen volgens deze opvatting de natuurlijke energievelden van alle  levende wezens verstoren, waardoor ze minder goed kunnen functioneren.

Rozenkwarts, bekend als de steen van liefde en harmonie, wordt door ons vaak gebruikt om deze negatieve effecten van aardstralen te neutraliseren. De zachte, serene  energie van rozenkwarts staat erom bekend dat het een harmoniserende werking heeft op de omgeving. Het kan negatieve energieën ombuigen in positieve, en daarmee een beschermende barrière vormen tegen de storende invloeden van aardstralen.

Door rozenkwarts in je huis of werkplek te plaatsen, liefst in een gridvorm,  bijvoorbeeld in de buurt van je bed of werkruimte, kun je de invloed van aardstralen verzachten. De steen werkt als een energetisch filter, waardoor je je rustiger en evenwichtiger kunt voelen, zelfs in die gebieden waar aardstralen aanwezig zijn. Ervaring van onszelf en onze klanten is dat het plaatsen van rozenkwarts in de hoeken van het huis goed lijkt te werken.