Menu
Winkelwagen

Pro-Vital Lactoferrin Supra

Pro-Vital Lactoferrin Supra
Pro-Vital Lactoferrin Supra
€30,23
Excl. BTW: €30,23

Pro-Vital Lactoferrin Supra 30 capsules

Lactoferrine Supra is optimaal ontwikkeld om de natuurlijke voorraad van het eiwit lactoferrine in het lichaam aan te vullen. We isoleren het eiwit uit verse Nieuw-Zeelandse koemelk met een zuiveringstechnologie waardoor lactoferrine intact blijft. Het resultaat? Een capsule met 70,5 mg lactoferrine dat is gestandaardiseerd op een gehalte van ten minste 95.

Naast het hoofdingrediënt lactoferrine bevat het voedingssupplement:

  • kurkuma en bioperine
  • vitamine c, zink en selenium
  • glutathion
  • oligofructose en inuline

Lactoferrine: een component van het aangeboren afweersysteem
Het aangeboren afweersysteem bestaat onder andere uit de huid en slijmvliezen. Inclusief het microbioom en de lichaamseigen afweerstoffen die op deze barrières aanwezig zijn. Lactoferrine is onderdeel van dit systeem dat de mens vanaf de eerste ademhaling beschermt tegen de omgeving.

Ieder mens begint het leven met een extra dosis lactoferrine. Via het colostrum, de daaropvolgende moedermelk of flesvoeding. Daarna zijn uw cliënten aangewezen op hun eigen productie van lactoferrine. En op uitwendige bronnen. Zoals koemelk.

Via suppletie met lactoferrine geeft u cliënten de kans om lichaamseigen productie van lactoferrine aan te vullen met de dierlijke variant van het molecuul uit koemelk.

Kurkuma: antioxidant* uit de Indiase geelwortel
Lactoferrine Supra bevat een natuurlijk kruidenextract van kurkuma dat werkt als antioxidant*. Bovendien speelt het kruid een ondersteunende rol in de spijsvertering* en stimuleert het de eetlust*.

Met Curcuma C3 Complex® benut u de eigenschappen van kurkuma optimaal. Waarom? Dit natuurlijke kruidenextract bestaat uit de 3 belangrijkste curcuminoïden die verantwoordelijk zijn voor het gezondheidseffect van de gemalen wortel:
• bisdemethoxycurcumine;
• curcumine;
• demethoxycurcumine.

Eén capsule bevat 65 mg van het natuurlijke kurkuma-extract waarvan het gehalte is gestandaardiseerd op 95%.

Bioperine®: extract van de zwarte pepervrucht
Voor een verbeterde opname van kurkuma uit het maag- darmkanaal bevat Lactoferrine Supra het natuurlijke kruidenextract Bioperine®.

Het extract Bioperine® bevat minimaal 95% piperine. Deze stof veroorzaakt de scherpe smaak van peper over uw eten. In dit geval verhoogt het de biologische beschikbaarheid van kurkuma. Daarnaast is piperine een antioxidant* dat de spijsvertering ondersteunt*.

Gereduceerd glutathion
Lactoferrine Supra bevat 50 mg L-glutathion per capsule.

Deze lichaamseigen stof is aanwezig in gereduceerde vorm. Net zoals het endogene molecuul is dit ingrediënt een tripeptide dat is opgebouwd uit 3 aminozuren: cysteïne, glutamine en glycine.

Vitamine C, zink en selenium
1 vitamine, 2 spoorelementen, 1 doel. Bijdragen tot de normale werking van het immuunsysteem en de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade

Eén capsule bevat 70 mg vitamine C, 5 mg zink en 0,055 mg selenium.

Vitamine C is als gepatenteerd Ester-C® aanwezig in het voedingssupplement. Het is de gepatenteerde vorm met een hoger pH. Dus: minder zuur. En: milder voor de maag. Hoe kan dat? Ester-C® bevat het calciumzout van vitamine C waardoor de zuurtegraad daalt. Nog concreter: de capsules bevatten calciumascorbaat in plaats van ascorbinezuur.

Vezels uit de cichoreiwortel en suikerbiet
Om het af te maken bespreken we de laatste 2 ingrediënten in Lactoferrine Supra. Oligofructose en inuline. Het zijn beide wateroplosbare vezels.

Oligofructose is een vezelsoort die van nature in bijvoorbeeld tarwe en rogge voorkomt. In dit voedingssupplement is Actilight® fructo-oligosaccharides verwerkt. Actilight® is een concentraat van vezels, gewonnen uit de suikerbiet.

Voor inuline hebben we gekozen voor Inuline Frutafit®. Dit is een concentraat van inuline uit de cichoreiwortel.

Eén capsule bevat 100 mg oligofructose en 150 mg inuline.

Samenstelling van Pro-Vital Lactoferrin Supra
Elke vegetarische capsule (= dagdosering) bevat:
Vitamine C (Esther-C) 70 mg
Selenium (methionine) 55 mcg
Zink (bisglycinaat) 5 mg
Bioperine (zwarte peper extract) 5 mg
Curcumin C3 complex (Geelwortel) extract 35 mg
Actilight Fructo-oligosachariden (FOS) 100 mg
Frutafit HD Inuline 150 mg
Lactoferrine (bereid uit verse melk met minimaal 95% zuiverheid) 70,5 mg

Ingrediënten van Pro-Vital Lactoferrin Supra
Frutafit® HD, vulstof (brandnetelblad), vegetarische capsulehuls (hydroxypropylmethylcellulose), Actilight®, Esther-C®, lactoferrine (melk), L-Glutathion gereduceerd, Curcuma C3 complex® extract, seleciummethionine, zinkbisglycinaat, flow verbeteraar (zonnebloemolie), antiklontermiddel (magnesiumstearaat), Bioperine®.

Gebruik van Pro-Vital Lactoferrin Supra
1 capsule per dag, tenzij anders geadviseerd door deskundige. De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden. Geschikt vanaf 10 jaar.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen van Pro-Vital zijn geen vervanging van een gezonde levensstijl en een evenwichtige voeding, maar kunnen wel een goede aanvulling zijn.

Medische Disclaimer:

Edelstenen en mineralen worden vaak gebruikt voor hun esthetische waarde en spirituele en energetische betekenis, maar het is belangrijk op te merken dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat aantoont dat ze specifieke medische aandoeningen kunnen genezen, behandelen of voorkomen. Het gebruik van edelstenen en mineralen als alternatieve, complementaire geneeswijze mag nooit dienen als vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling.

Mensen met gezondheidsproblemen dienen altijd contact op te nemen met een gekwalificeerde zorgverlener voor passende medische zorg. Hoewel sommige mensen positieve ervaringen hebben gemeld met het gebruik van edelstenen en mineralen voor ontspanning of stressvermindering, is hun effectiviteit niet wetenschappelijk bewezen en varieert deze van persoon tot persoon.

Het gebruik van edelstenen en mineralen moet altijd met voorzichtigheid worden benaderd, en het is raadzaam om informatie in te winnen bij betrouwbare bronnen en deskundigen voordat je ze in jouw gezondheids- en welzijnsroutine opneemt.

Voor Advisering en Testen van edelstenen en kristallen kun je ook bij ons in de winkel terecht. Meer informatie Advisering & Testen.