Menu
Winkelwagen

Robert Bridgeman De Laatste Kathaar

Robert Bridgeman De Laatste Kathaar
Robert Bridgeman De Laatste Kathaar
Robert Bridgeman De Laatste Kathaar
Robert Bridgeman De Laatste Kathaar
Robert Bridgeman De Laatste Kathaar
€20,64
Excl. BTW: €20,64

Robert Bridgeman De Laatste Kathaar

Vervloekt zijn al hun ledematen
Vervloekt zijn zij als ze staan, als ze zitten en als ze liggen
Mogen zij begraven worden met honden en ezels
Mogen de roofzuchtige wolven hun lijken verslinden

Zo luidde de zwarte vloek van Paus Innocentius lll over de Katharen. Vlak voor hij een kruistocht organiseerde om deze ketters – die beweerden rechtstreekse afstammelingen te zijn van Jezus en Maria Magdalena – te vernietigen, werd deze vloek vanaf elke kansel in Europa uitgesproken.

Het is het jaar 1320. De dubieuze Kathaarse priester Guillaume Bélibaste is de laatste beschermer van een duizend jaar oud geheim; de spirituele sleutel van liefde die mensen kan bevrijden uit de wrede handen van de donkere kracht die de wereld te gronde richt. De spionnen van de inquisitie schuwen verraad noch geweld om hem op de brandstapel te krijgen. Wie zijn vrienden en wie zijn vijanden? Kan hij zijn rol hooghouden onder alle druk? En bovenal: zal de paus slagen in zijn opzet of lukt het Bélibaste om de geheime boodschap van de Katharen door te geven zodat deze ons in de eenentwintigste eeuw kan bereiken?

Robert Bridgeman is schrijver, columnist, opleider en online-documentairemaker. Hij bestudeert oude culturen, profetieën en geschriften over de verborgen geschiedenis van de mensheid en het ontstaan van de Nieuwe Aarde. Robert publiceerde zeven non-fictieboeken over bewustwording en spiritualiteit. Zijn debuutroman 2044, het mysterie van de vijfde dimensie behaalde diverse nominaties en prijzen. Robert woonde vijf jaar lang in het mysterieuze Katharenland aan de rand van de Zuid-Franse Pyreneeën en deed er het veld- en literatuuronderzoek dat geleid heeft tot deze roman.

  • ISBN 9789493280779
  • Auteur(s): Robert Bridgeman
  • Uitvoering: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Uitgeverij: London Books
  • Inhoud: - pagina's

Op 1 maart 2024 is Robert bij ons aanwezig voor een lezing over o.a. dit boek. Meer info.

Wint zuivere liefde van de zwarte vloek?
Er zijn al talloze indrukwekkende boeken over de Katharen geschreven. Leerzame boeken over de kruistochten die tegen hen gevoerd werden. Prachtige romans over de verschrikkingen die deze mensen werden aangedaan. Over de brandstapels, de veldslagen en de wreedheid van de pauselijke inquisitie die tijdens de Katharenvervolging werd opgericht. Als er zoveel over geschreven is, wat maakt dit boek dan nog de moeite van het lezen waard?

Misschien dat dit boek niet alleen gericht is op de periode rond de ondergang van dit fascinerende volk. Maar juist gaat over de spirituele boodschap die zij voorleefden. Over hun priesters en priesteressen en de verbinding die zij hadden met hun belangrijkste profeten Jeshua en Maria Magdalena. Hoe dachten de Katharen? Hoe leefden zij? Hoe voelde hun spirituele beoefening? Waarom zijn zij de wegvoorbereiders voor ons in de tijd waarin wij leven?

Dit verhaal is geschreven in het Katharenland waar ik met veel plezier gewoond heb. Het is gebaseerd op vijf jaar onderzoek, zowel vanachter het bureau als in het veld. In Katharensteden en -dorpen, in kastelen diep in de Pyreneeën, in mysterieuze grotten en op talloze heilige plaatsen in dit gebied deed ik inspiratie en feiten op voor deze geschiedenis.

Robert Bridgeman

Medische Disclaimer:

Edelstenen en mineralen worden vaak gebruikt voor hun esthetische waarde en spirituele en energetische betekenis, maar het is belangrijk op te merken dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat aantoont dat ze specifieke medische aandoeningen kunnen genezen, behandelen of voorkomen. Het gebruik van edelstenen en mineralen als alternatieve, complementaire geneeswijze mag nooit dienen als vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling.

Mensen met gezondheidsproblemen dienen altijd contact op te nemen met een gekwalificeerde zorgverlener voor passende medische zorg. Hoewel sommige mensen positieve ervaringen hebben gemeld met het gebruik van edelstenen en mineralen voor ontspanning of stressvermindering, is hun effectiviteit niet wetenschappelijk bewezen en varieert deze van persoon tot persoon.

Het gebruik van edelstenen en mineralen moet altijd met voorzichtigheid worden benaderd, en het is raadzaam om informatie in te winnen bij betrouwbare bronnen en deskundigen voordat je ze in jouw gezondheids- en welzijnsroutine opneemt.

Voor Advisering en Testen van edelstenen en kristallen kun je ook bij ons in de winkel terecht. Meer informatie Advisering & Testen.